2011. február 21., hétfő

Reggeli - Tükörtojás

Ha már unjuk a vajaspogácsa-kakaó kombót, akkor jöhet egy jól bevált reggeli, a tükörtojgli. Önmagában is kiváló, de ha van hozzá egy kis füstölt kolbi, meg némi hagyma (aminek ugye érdemes mindig lenni otthon) akkor bátran rakjuk hozzá.

Kolbit beírdaljuk, hagyma négybe, olaj forrósít:
A tojásokat általában egy bögrébe szoktam feltörni, mert így egyszerre meg lehet sütni kettőt-hármat, és nem kell kapkodni.
Elébb a kolbikat és a hagymát sütöm, igaz az utóbbit rövid ideig, éppen csakhogy elvegye az erős hagyma ízt, és keveredjen némi kolbászzsír ízzel. Ha jó száraz a kolbász, akkor azt sem kell sokáig sütni, mert nagyon kiszárad. Utána jöhetnek a majdnem csirkék:
Ez pillanatok alatt kész van, és már csak a tálalás és fogyasztás következik:
Ajánlott hozzá a tea, vagy kinek hogy ízlése szerint....
Jó reggel(i)t!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése