2011. február 17., csütörtök

Sült hús tarhonyával

Adott egy anyós, aki disznóvágáson volt, és hoz egy kis oldalast, meg egy kis combot felszeletelve. Ebbű mi legyen? A képlet eccerű: Sűthús. Hozzá meg legyen tarhonya. Lássuk.


Ha szerencsések vagyunk és olyan anyóssal rendelkezünk mint én, akkor csak ki kő csomagolni a husikákat, mert már úgy kaptuk, hogy fel vannak szelve, és már hozzá is láthatunk a műveletnek.



Elsőször is keverek egy mustár-fokhagymakrém(vagy por)-őröltbors-ételizesítő kombót. Ezzel fogjuk a kis cafrangokat bekenegetni.



Hagyma. Ez az ami mindig legyen otthon. Sose lehet tudni mihez kell. Na ehhez igen. Meg egy kis jau kis füstölt szalonna. (nem gyártási) Ez megy alulra, egy kis olaj kíséretében. Olajból nem köll sok, mert a szalonna is ereszt zsiradékot.



Erre ráhelyezzük az ügyesen bekenegetett kis hamikákat. 


Egy kis majoranna a tetejére, meg egy fedő, aztán már mehet is az előmelegített sütőbe. Ízlés szerint 180-200 fok körül. Időt nem tudok meddig kell sütni, de az biztos, hogy legalább egy fél órát. Utána nézegetni szoktam.

Jöhet a tarhonya. Ugyanúgy csinálom mint az "A" rizset, vessen meg érte bármelyik Gordonremszíj. Olajon megpirítom, aztán felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, amibe húsleveskockát teszek, Há vagy kettőt. Megpirulás után lassan felöntöm, fogok egy hagymát, oszt négybe bevágom, úgy, hogy ne essen szíjjel. Az megy a közepibe. Közepes lángon..... amíg kész nem lesz. Na.




Tyyyűűű. Majd kifelejtettem!!! Ezek nélkül sült húst tarhonyával soha nem készítsünk:

Személy szerint egy ideje már szeretem az emígyen főtt hagymát, s mivel s csáládban senki ezért nem is kell osztoznom rajta.



Alakul a téma. Mielőtt jó lenne, ez kb 5-8 percel a vége előtt, leveszem a fedőt, hogy megpiruljanak a kis aranyoskák. Hogy honnan számítom az 5-8 percet? HÁT A VÉGÉTŐL!!! Tyűűűűű!


Közben még lehet betenni (magunkba) ezekből is.


Tálalása pofon egyszerű. Kiszeded a tarhonyát (ami már elhűlt, ha túl hamar elkészült) és reája helyezed a húsokat. Ennyi. Dzsó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése